Referat

Referat: Toarpsalliansen - Kronängs IF

Toarpsalliansen-Kronäng 2-0 (1-0)
Hemmapremiären avklarad och 3 poäng i bagaget!
Riktigt skön kväll på Dalsjöhov när Kronäng kom på besök. Ett lag vi bör slå i årets serie. Kanske gjorde det att det kändes lite extra nervigt. Kronäng sätter hög press direkt och vi har svårigheter med att få igång ett ordnat spel. Inledningen blir därför mest "sparka och spring". I minut 12 får Elin Å tag på bollen utanför motståndarnas straffområde och får på en fin träff. Bollen går i en båge över målvakten i mål. 1-0 och lite lugnare. Vi har en period där vi får igång ett mer ordnat spel och vi skapar också ett antal fina chanser till utökning. Ingen utdelning dock utan Kronäng jämna ut spelet avsluta halvleken med en dubbelchans, bl a en nick i ribban. 1-0 står sig dock.
I andra blir det mest ställningskrig. Vi har något mer ordnat spel medans Kronäng mer går på omställning. Vi skapar också betydligt fler farligheter men blir lite omständliga i avsluten. I 71:a minuten kommer dock utdelningen, återigen på ett långskott, denna gången från Olivia. Riktigt skönt då en 1-0-ledning är i sköraste laget. Kronäng vaskar också fram någon ytterligare farlighet, men vi försvara oss bra och Rebecka är trygg sista utpost. Matchen slutar med seger 2-0.
Seger i hemmapremiären. Rättvist då vi är det bättre laget, även om vi gör det utan att övertyga. Det känns som att vi kan så mycket mer. Oavsett det bärgade vi årets första 3-poängare. Gött!